Na sjednici parlamentarnog Povjerenstva za usuglašavanje teksta Zakona o pravima razvojačenih branitelja i njihovih obitelji, koja je održana u Mostaru, ni jučer nije usuglašen tekst Zakona.

- Nama je želja bila da danas riješimo problem, ali ono što su nam dostavile stručne službe nije točno te su pojedini izaslanici, članovi ovog povjerenstva rekli kako se na osnovu toga ne možemo usuglasiti. Tekst Zakona ponovno smo vratili premijeru i Parlamentu i vidjet ćemo što će biti nakon toga - izjavio je Tufekčić, potpredsjednik Doma naroda Parlamenta Federacije BiH te predsjednik Povjerenstva za usuglašavanje.

Zastupnik Demokratske fronte u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH i član Povjerenstva Davor Vuletić izjavio je kako je bilo mnogo propusta u radu oba doma Parlamenta te da zbog toga podnosi ostavku na članstvo Povjerenstva.

- Zaista nema smisla ove ljude varati i dalje voditi proces na ovakav način, ovo sve je trebalo biti mnogo ozbiljnije - istaknuo je Vuletić.

Šef Kluba zastupnika Saveza za bolju budućnost Nasir Beganović kazao je da Povjerenstvo danas nije usuglasilo tekst Zakona zato što je, kako navodi Beganović, izražena sumnja da je u stručnim službama došlo do promjene tekstova amandmana.

- Zbog toga nismo mogli postići konsenzus i donesena je odluka da se to uputi premijeru Federacije BiH na daljnje postupanje - izjavio je Beganović.

Predsjednik Naše stranke Predrag Kojović dodao je kako ne postoji suglasnost Povjerenstva o definiciji toga što braniteljski dodatak zapravo jest.

Jedna definicija, kako navodi Kojović, kaže kako je to ekstencijalna naknadna, odnosno da se radi o socijalnom zakonu, dok druga definicija kaže da je to naknada za duševnu bol, odnosno neka vrsta invalidnine.

- Moje razumijevanje je da ljudi koji su inzistirali na ovom zakonu nisu tražili ni socijalni, ni zdravstveni zakon. Tražili su zakon koji će prepoznati njihovo sudjelovanje u Oružanim snagama BiH - istaknuo je Kojović.

Neusuglašavanje teksta Zakona izazvalo je nezadovoljstvo razvojačenih branitelja koji su, dok je trajala sjednica, bili cijelo vrijeme pred zgradom Vlade FBiH u Mostaru. (Fena)

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com
comments powered by Disqus

Najnovije BiH