Federalni ministar za pitanja branitelja i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević jučer je, u sjedištu tog ministarstva u Sarajevu, održao sastanak s predstavnicima branitelja.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Koordinacije braniteljskih udruženja FBiH koja njeguju tradicije ARBiH, Udruženja maloljetnih branitelja, JOB unije veterana Federacije BiH i Udruge zaboravljenih branitelja.

Na  sastanku predstavnici Kordinacije braniteljskih udruženja, Udruženja maloljetnih branitelja i JOB unija veterana Federacije BiH, suglasili su se s predstavnicima Ministarstva da je neophodno donošenje Zakona o pravima razdvojačenih branitelja i članova njihovih obitelji koji je realan i provediv.

Udruga zaboravljenih branitelja ostala je pri zahtjevu da se usvoje različito usvojeni tekstovi zakona o pravima razdvojačenih branitelja i članova njihovih obitelji, koji je usuglašen od Zajedničke Komisije za usuglašavanje različito usvojenih tekstova zakona u domovima Parlamenta Federacije BiH na sjednici održanoj 30. srpnja.

Prijedlog koji su podržali svi predstavnici branitelja, koji je usuglašen na sastanku, je da se formira Fond za branitelje koji bi se punio na osnovu Zakona o igrama na sreću, kao i od sredstava koja ostaju neutrošena na pozicijama Federalnog ministarstva za pitanja branirelja i invalida, županija i općina.

Idući sastanak s predstavnicima branitelja, planiran je u tjednu iza Bajrama, priopćeno je iz Ureda.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com
comments powered by Disqus

Najnovije BiH