Foto: Novosti.rs

Franjo Boras (88) iz Prnjavora odlučio je ovaj svijet napustiti na iznimno nesvakidašnji način.

Prije nego što je pod krajnje neobičnim okolnostima ispalio smrtonosni hitac sebi u glavu, on je do tančina pripremio svoj pokop. Najprije je sebi osigurao grobno mjesto, nakon toga je kupio mrtvački lijes i križ, poslije svega je otiskao sebi osmrtnicu i odvojio, prema običaju, rakiju za pokoj duše. Piše Večernji list.

Kao u nekom filmu, priča se počela odmotavati kada je tišinu u Ulici Miloša Kondića, nadomak Školskog centra u Prnjavoru, narušio pucanj iz Borasova dvorišta.

- Poznanici i policajci bili su zatečeni prizorom. U dvorištu na prostirci s jastukom bilo je nepomično tijelo vlasnika kuće. Ruka mu je bila vezana za pištolj, a na desnoj sljepoočnici bila je vidna rana od ispaljenoga hica - ispričali su susjedi. Franjini poznanici kažu i kako su im tek tada postale jasne njegove najave da “iza sebe neće ostaviti nikakav nered u kući”. Po ulasku u Borasov dom zatekli su šokantan prizor.

- Dočekao nas je mrtvački kovčeg s pogrebnom posteljinom, kao i sve ostale stvari za ispraćaj pokojnika na onaj svijet. Uz križ, tu su čak bile i osmrtnice na Franjino ime, kao i boca s rakijom za pokoj duše. Ostalo je samo da se popuni prostor za dan i sat njegova pokopa, a osim dvojice sinova, među ožalošćenima je naveo i troje unučadi, kao i susjede i poznanike - pričaju njegovi poznanici.

Nekadašnji službenik općinske administracije Franjo se još početkom osamdesetih godina prošlog stoljeća rastao od supruge koja je novi brak zasnovala u Banjoj Luci.

Dvojica sinova iz Kanade odnosno Amerike rijetko su mu dolazila. Franjo se odavno žalio kako ga izjeda samoća, često najavljujući kako će sam sebi prekratiti život.

- Nismo, ipak, ni slutili kako je svoj odlazak tako pomno isplanirao.

Koje je tek bilo čuđenje pogrebnika kada je Franjo za sebe naručio mrtvački lijes. Još prije više godina.

A, kada je nedavno još otiskao i svoju osmrtnicu, bilo je jasno kako je definitivno odlučio raskrstiti s ovozemaljskim životom - kažu Franjini susjedi. Kako Novosti neslužbeno doznaju, Boras se ubio iz omanjeg rijetkog modela pištolja, koji se ne nalazi u bazi prnjavorske policije.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok