Dragan Radaković (44) iz Banja Luke, poznatiji kao kupus razbojnik, osuđen je u banjolučkom Okružnom sudu na šest i pol godina zatvora zbog pljačke trgovine Moj Market te napada na policajce na koje je bacio dva noža.

Prema presudi Radaković je Moj Market u banjolučkoj ulici Sime Matavulja opljačkao 24. lipnja kada je prijeteći nožem oteo 340 maraka. U vrijeme pljačke bio je maskiran fantomkom te je po ulasku u trgovinu prema radnici zamahnuo nožem i rekao Daj pare, vadi pare, ubošću te.  Radnica je to odbila, ali joj je od straha ispao ključ od kase na pod i on ga je pokupio, sam otključao kasu i uzeo 17 novčanica po 20 maraka. Nakon pljačke pobjegao je prema ulici Krajiških brigada gdje su ga uočili policajci B. P. i G. J. i naredili mu da stane. On je tada bacio nož prema B. P. koji se izmakao pa ga je oruđe promašilo. Razbojnik je tada izvadio i drugi nož iza pasa bacio ga prema B. P. i opet promašio. Nakon toga je savladan i uhićen.

Presudom je Radakoviću u izrečenu kaznu uračunato vrijeme koje je proveo u pritvoru i od njega su oduzeta dva noža, fantomka i 17 novčanica od po 20 maraka.

Radaković je poznat po razbojstvima i drugim kaznenim djelima. Ovo mu je druga presuda za razbojstvo u posljednjih 10 mjeseci. Krajem prošle godine  u banjolučkom Okružnom sudu osuđen je na četiri godine zatvora za neuspio pokušaj pljačke banjalučke trgovine Daca i Ana i još tri razbojstva. Proglašen je krivim za pljačke trgovina Vesna, Super Kort i Kod Brke iz kojih je prijeteći nožem oteo oko 1.700 maraka. Tijekom pljačke trgovine Vesna lakše je ozlijedio vlasnika Đorđa M. kojeg je ubo nožem. Tijekom pljačke trgovine Daca i Ana vlasnik ga je otjerao gađajući ga raznim artiklima i glavicama kupusa. Protiv Radakovića se vodi i kazneni postupak zbog pokušaja iznude 55.000 maraka od vlasnika banjolučkog restorana Maj Vej Mladena Miškovića.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok