Požar koji je izbio u rafineriji nafte u Bosanskom Brodu nakon eksplozije koja se dogodila u utorak oko 21 sat i 30 minuta je lokaliziran, a u dom zdravlja u tom gradu primljeno je osam radnika koji su ozljeđeni u incidentu, prenijeli su lokalni mediji u BiH.

Prema informacijama načelnika općine Ilije Jovičića, eksplozija se dogodila u proizvodnom pogonu četiri, a nakon toga se proširila vatra.

Vatrogasni su timovi odmah intervenirali i požar stavili pod kontrolu u razdoblju od oko sat vremena. 

Direktor Doma zdravlja u Bosanskom Brodu Zoran Predojević izjavio je za Radio RS kako je u eksploziji i požaru ozljeđeno osam osoba, no nije precizirao težinu njihovih ozljeda. Svima je pružena liječnička pomoć.

Još nema informacija što je prouzročilo eksploziju, niti kakve je to posljedice ostavilo na okoliš.

Eksplozija u Bosanskom Brodu izazvala je uznemirenost među građanima Slavonskog Broda, pogotovo onih koji žive uz Savu nasuprot rafinerije, no gradonačelnik Mirko Duspara poručio im je da ne treba dizati paniku.

"To je benzin, nafta, dobra stvar da je to malo dalje od postrojenja koje je puno opasnije. Ova eksplozija je Brođane dobrano uplašila, nema evakuacije, ali nije ugodno", rekao je Duspara poručivši kako nema potrebe za evakuacijom, te najavio sjednicu kriznog stožera u Županiji.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok