Na popisu turističkih odredišta u svijetu koje će privući najviše turista u budućnosti, a koju je sastavio ugledni portal "Business Insider", našla se i Bosna i Hercegovina.

Naime, na popisu 50 turističkih odredišta koje će privući najviše pažnje stranih turista u idućih 10 godina, BiH je zauzela 49. mjesto.

Prema spomenutom popisu, Namibija će biti najprivlačnije odredište za sve turiste koji vole putovati svijetom.

Nakon Namibije na listi se nalaze Crna Gora, Zambija, Angola, Kina, Gabon, Burma, Kambodža, Tajland i Cape Verde.

Napominje se kako bi putovanje u velike svjetske metropole u budućnosti moglo postati i dosadno i razočaravajuće iskustvo.

"Sadašnje poznate turističke destinacije kao što su Pariz i New York svake godine ugoste veliki broj posjetilaca da bi u budućnosti putovanja u ove gradove moglo postati razočaravajuće iskustvo zbog velikih gužvi, preskupih hotela i loših restorana", navodi se na Business Insideru.

Dodaje se kako je logično da će turisti sve više posjećivati neke druge manje poznata svjetska odredišta. Na spomenutom popisu najviše je zemalja iz Afrike, i to ukupno njih 16.

"Iako neke od spomenutih odredišta nemaju dovoljno razvijenu infrastrukturu, mnoge od njih sve više grade hotele, restorane i trgovine, kako bi privukli mnogo više turista i promovirali svoju zemlju kao privlačno turističko odredište", naveli su na ovom portalu.

Popis je inače sastavljena na temelju podataka Vijeća za turizam u svijetu (WTTC). Oni su usporedili podatke o razvoju zemalja u svijetu i o doprinosu sektora turizma ekonomiji zemalja u idućih 10 godina.

Slobodna Dalmacija

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok