Novoizabrana predsjedateljica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Borjana Krišto (HDZ BiH) pozvala je danas da se radi na osiguranju ravnopravnosti za sve narode u BiH jer smatra da bez toga ne može biti istinskog napretka države.

Na pitanje novinara je li izbor članova Kolegija Doma, u koji su osim Krišto izabrani još i Denis Zvizdić (SDA) i Nebojša Radmanović (SNSD), znači da je usuglašena parlamentarna većina, Krišto nije mogla jasno odgovoriti.

Krišto, koja je u prethodnom sazivu parlamenta također bila članica Kolegija Doma, dodala je da će za formiranje izvršnih vlasti uslijediti dogovori političkih stranaka oko programa budućeg djelovanja i od toga će ovisiti kako će izgledati nova parlamentarna većina.

- Ovakav izbor jeste naznaka te većine, ali o tome će govoriti predsjednici političkih stranaka koji su dobili povjerenje od naroda - pojasnila je.

Izborom članova Komisije za imenovanje Vijeća ministara, potvrdila je da su napravljene pretpostavke da se i taj posao obavi uz poštivanje propisanih rokova. (Fena)

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u