Središnje izborno povjerenstvo (SIP) BiH na današnjoj sjednici u Sarajevu nije raspravljala o raspodjeli mandata u Domu naroda Parlamenta FBiH, jer ta točka nije uvrštena na dnevni red.

Član SIP-a Suad Arnautović predložio je da se raspravlja o prijedlogu koji je on sačinio s kolegom Ahmetom Šantićem, ali to nije uvršteno u dnevni red budući da su "za" glasali Arnautović, Šantić i Irena Hadžiabdić a četiri člana SIP-a su bila protiv.

Predsjednik SIP-a Branko Petrić je istakao da je trebalo da i drugi članovi SIP-a dostave svoje prijedloge i da će onda on podržati onaj koji mu budu prihvatljiv, a ako mu nijedan ne bude prihvatljiv onda će dati svoj prijedlog.

Naveo je da bi na nekoj od idućih sjednica trebalo raspravljati o prijedlozima za raspodjelu mandata u Domu naroda Parlamenta FBiH.

Šantić je nakon sjednice rekao novinarima da je Stručna služba SIP-a pripremila četiri radna materijala, te da su on i kolega Arnautović za današnju sjednicu predložili prvi nastojeći da on obuhvata principe Ustava FBiH, uz jedan izuzetak.

- To bi značilo da unesemo odredbu da, ukoliko nema izabranih predstavnika iz bilo kojeg naroda nakon kompletne procedure predviđene izbornim zakonom, ta mjesta budu popunjena od neizabranih predstavnika u županijskim skupštinama koji imaju najveći broj glasova - pojasnio je Šantić.

Dodao je da je to u suštini posao parlamenata i da se radi o suviše ozbiljnoj materiji da bi se njome bavila samo Središnje izborno povjerenstvo. (Fena)

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com
comments powered by Disqus

Najnovije BiH