Prosvjednici koji su tijekom cijelog jučerašnjeg dana trajali u Banjoj Luci u večernjim su satima odlučili prekinuti okupljanje i nastaviti ga u srijedu i pri tom inzistirati na puštanju na slobodu Davora Dragičevića koji zahtijeva istinu o smrti svog ubijenog sina Davida.

I Davor i Davidova majka Suzana uhićeni su jučer. Majka je puštena, on zadržan.

Skupovi podrške roditeljima ubijenog mladića Davida Dragičevića bit će održani danas u Banja Luci, Sarajevu i Beogradu. Prosvjedi u Sarajevu i Banja Luci najavljeni su za rane večernje sate dok bi skup u Beogradu trebao početi u 12 sati.

Davor Dragičević, otac ubijenog mladića Davida, u lisicama je doveden jutros oko 8 sati, prije isteka roka od 24 sata od uhićenja, u zgradu Okružnog tužiteljstva u Banja Luci, javljaju mediji u BiH. Dragičević je prilikom ulaska u zgradu Okružnog tužiteljstva, gdje će biti procesuiran, uzvikivao "pravda za Davida".

Odvjetnik Dragan Tolimir dao je kratku izjavu za novinare.

- Bez izjava, da ne naštetim Davoru i obitelji. Sada ću razgovarati s njim i onda ću razgovarati s novinarima i reći sve što znam, a bilo je svega. Jučer nisam htio ugroziti ni njega ni bilo koga drugog. Bilo je brutalnosti. Idem se uvjeriti u njegovo zdravstveno stanje - kaže Tolimir.

Dragičevića se tereti za kazneno djelo ugrožavanja sigurnosti zbog navodnih prijetnji ministru unutarnjih poslova Republike Srpske Draganu Lukaču 17. prosinca ispred zgrade Vlade RS.

Ispred zgrade Dragičevića je ispratilo nekoliko osoba iz neformalne grupe građana "Pravda za Davida" koji su mu pružili podršku. Dragičević inače tvrdi da je vrh MUP-a RS prikriva činjenice o ubojstvu njegova, koji je pod sumnjivim okolnostima pronađen mrtav u Banjoj Luci krajem ožujka.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok