Davor Dragičević, otac mladića Davida čija je nerazjašnjena smrt iz ožujka prošle godine potaknula val prosvjeda protiv vlasti u Republici Srpskoj, oglasio se u ponedjeljak porukom kako je živ i zdrav ali i s upozorenjem kako se zna tko će biti odgovoran ukoliko mu se nešto dogodi.

"Ja nisam pobjegao, ja sam se sklonio. Rekao sam: nećete me ubiti kao Davida", kazao je Davor u izjavi koju je na Facebook stranici skupine "Pravda za Davida" postavila njegova bivša supruga Suzana Radanović.

Davidov otac je poručio i to kako bez borbe ne ide jer oni koji su počinili zločin to neće priznati pa se mora nastaviti traganje za istinom kroz institucije.

"Još uvijek sam zdrav, pri zdravom razumu, nisu me uspjeli likvidirati. Mogu me fizički ubiti, ali ono što mi nikad neće uzeti to je istina i pravda za Davida", Davorova je poruka.

Davor Dragičević nestao je 30. prosinca u kasnim večernjim satima nakon što je policija u Banjoj Luci silom rastjerala prosvjedno okupljanje čiji je cilj bio izvršiti pritisak na vlasti ne bi li se napokon razjasnilo kako je stradao David Dragičević koji je u ožujku pronađen mrtav na ušću rijeke Crkvene u Vrbas u Banjoj Luci.

Davor se sedam dana nije nigdje pojavio niti se oglašavao a u poruci s njegovim potpisom koja se pojavila u ponedjeljak on je upozorio kako su u proteklim danima bili očiti pokušaji da se skrene pozornost s ključnog pitanja a ono glasi: "Tko je ubio Davida?".

"To je osnovno što nam u ovom trenutku treba. Tko je ubio Davida Dragičevića, recite da znamo. Zato je jedini zahtjev da se predmet prebaci na državno tužiteljstvo", napisao je Davor koji je prije nego što se odlučio sakriti kako ne bi bio uhićen po policijskoj tjeralici prije toga više od 270 dana predvodio prosvjedna okupljanja u Banjoj Luci koja su se pretvorila u otvorenu pobunu protiv režima u kojemu sve procese kontrolira Milorad Dodik.

Sam Dodik je ranije ustvrdio kako nije odgovorna vlast odnosno policija nego okružno tužiteljstvo koje nije provelo istragu na zadovoljavajući način no istodobno je optužio oporbu kako skupinu "Pravda za Davida" pokušava iskoristiti ne bi li se dokopala vlasti.

Policija Republike Srpske je nakon 30. prosinca izdala zabranu bilo kakvih novih prosvjeda skupine "Pravda za Davida" uz obrazloženje kako se njeni članovi koji su prijavili skup održan tog dana nisu pridržavali zakona te su ugrozili mir i sigurnost.
Komentirajući tu zabranu Davor Dragičević je u ponedjeljak poručio kako skupina "Pravda za Davida" za deset mjeseci, unatoč policijskim tvrdnjama, nije napravila niti jednu pogrešku.

"Ako mi se nešto desi, zna se tko je kriv", poručio je Davor dodajući kako u tom slučaju treba kriviti ministra unutarnjih poslova RS Dragana Lukača ali i Dodika te predsjednicu RS Željku Cvijanović. (Hina)

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok