Tridesetsedmogodišnja Ivana Marić, počela je raditi svoj pripravnički angažman u Alfa Therm-u. Završila je srednju Ekonomsku školu u Mostaru-smjer administrativni tajnik.

Unatoč invaliditetu, može se ostvariti kao radno sposobna osoba. Ivana u Alfa Therm-u obavlja poslove administracije u uredu pri skladištu.

„Podupiremo brojne socijalne ustanove i udruge, i rado sudjelujemo u ovom projektu jer kroz pripravnički staž osobe sa posebnim potrebama povećaju konkurentnost i jačaju samopouzdanje za pronalazak posla u gospodarskom sektoru. Naša nova kolegica se izvrsno snašla na svojim dnevnim zaduženjima na administrativnim poslovima.“ priopćili su nam iz Alfa Therm d.o.o.

„Iskreno, nisam se nadala ovakvom poslu jer nemam prethodnog iskustva baš u svojoj struci tako da sam s ovom pozicijom zaista zadovoljna, a svim osobama s invaliditetom bih poručila da se bore za svoja prava i da ne odustaju.“ rekla nam je Ivana Marić.

Suradnja između poslodavaca i osoba s invaliditetom je omogućena u okviru projekta „POWER“ koji financira Europska Unija, a implementira Caritas Bosne i Hercegovine.

Ugovori su potpisani 18. i 19. prosinca u Sarajevu i Mostaru, a pripravnici su osobe s najmanje 50% invaliditeta, do 35 godina starosti i koje nemaju radno iskustvo, odnosno evidentirane su u službama kao nezaposlene osobe.

Piše: Arnela Sudar, studentica 2. godine Odnosa s javnošću na Sveučilištu u Mostaru

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok