Ljudi u Konjicu žive u strahu, nastava u Osnovnoj školi u Brđanima je odgođena, a trenutačno najtraženija osoba u BiH, trostruki ubojica Edin Gačić, je u bijegu.

Pretreseni su objekti koji se dovode u vezu s bjeguncem, a pronađene su veće količine vatrenog oružja i eksploziva.

Blokirani svi izlazi iz Konjica

- Na lociranju i privođenju osumnjičenog angažirane su sve raspoložive policijske snage u državi - kazao je u izjavi za medije Ljudevit Marić, glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije, te dodao:

- Potraga je obustavljena u ponedjeljak oko 19 sati, nakon čega smo blokirali sve izlaze iz Konjica. Potraga je nastavljena danas (jučer, nap.a.) u ranim jutarnjim satima, a radi se i na vještačenjima predmeta oduzetih iz kuće osumnjičenog - kazao je Marić.

Da jake i brojne policijske snage traže Gačića, bivšeg pripadnika zloglasne postrojbe El Mudžahid, potvrdio je i ministar unutarnjih poslova RS Dragan Lukač, koji je izjavio da će policija ovog entiteta pomoći kolegama iz FBiH u potrazi za osumnjičenim ako se on pojavi na teritoriju RS-a. Piše Večernji list BiH.

- U tom slučaju pomoći ćemo da ta osoba bude locirana, uhićena, ponovno procesuirana i zatvorena. Riječ je o osobi koja je morala biti pod stalnim nadzorom policije jer se takvi, kao što vidimo, uvijek vraćaju na put svojih zlodjela - rekao je Lukač novinarima u Banjoj Luci.

Vjerski fanatik

Edham Veladžić, ravnatelj KPZ-a u Bihaću, u kojem je jedno vrijeme bio pritvoren Edin Gačić, nekoliko dana pred njegovo puštanje na slobodu sve nadležne institucije upozorio je da ovaj “pacijent” priprema novo ubojstvo, koje se na kraju i dogodilo, piše portal InfoRadar. Veladžić je 6. srpnja 2017. godine uputio pismo centrima za socijalni rad Banja Luka i Sanski Most, CJS Banja Luka, policijama u Sanskom Mostu i Bihaću te FUP-u, u kojem ih upozorava na mogući scenarij, navodeći kako osuđeni boluje od poremećaja osobnosti “shizoidno-paranoidnog tipa” te kako je vještak-psihijatar konstatirao “da je riječ o (vjerskom) fanatiku koji je izuzetno borben i uporan u zastupanju određenih ideja”.

Podsjećamo, Edin Gačić još 1998. godine ubio je suborca iz rata, dok je 2002. godine ubio i svoju majku.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com
comments powered by Disqus

Najnovije BiH