Policijski službenici i dva tužitelja Tužiteljstva Sarajevske županije završili su uviđaj kasno sinoć u Košćanu u blizini Hadžića gdje je nakon višednevne potrage ubijen ubojica Edin Gačić.

Kako doznaje Klix.ba, bio je izuzetno dobro opremljen i naoružan kada je ušao u razmjenu vatre s policijom.

"Policajci i tužitelji radili su u otežanim uvjetima zbog jakog snijega, nepristupačnog terena i mraka. Uviđajna ekipa morala se pješice penjati strmovitim putem prekrivenim snijegom 45 minuta od mosta gdje su parkirali vozila u Lepenici. Tijelo je pogrebnim kolima prevezeno u prosekturu Bare nakon što su ga snijeli s lokacije udaljene kilometar i pol od putne komunikacije", kazala je za Klix.ba glasnogovornica Tužiteljstva Sarajevske županmije Azra Bavčić.

Kako Klix doznaje iz pouzdanih izvora, ubojica Edin Gačić bio je izuzetno dobro opremljen i naoružan u razmjeni vatre s policijom. Na sebi je imao vunu kojom se štitio od hladnoće u zemunici u kojoj je boravio, a u obračunu s policijom na koju je pucao koristio je pušku tzv. šmajser te pištolj koji je uzeo od policajca Mahira Begića kojeg je ubio.

Količina streljiva i čahura pronađenih kod njega nakon što je ubijen pokazuje da je bio izuzetno dobro opremljen te da se evidentno pripremao za ovaj krvavi pohod.

Tijekom dana bit će izdana naredba za izvršenje obdukcije tijela kako bi se utvrdilo od kojih ozljeda je preminuo, a kako bi slučaj bio zaključen. Istraga će biti obustavljena s obzirom na to da je osumnjičeni ubijen.

Podsjetimo, višestrukog ubojicu Edina Gačića ubili su jučer nakon 16 sati pripadnici Sektora za specijalnu podršku MUP-a SŽ. Nakon što su ga pronašli došlo je do razmjene vatre u kojoj je jedan policijski službenik zadobio lakše ozljede.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok