Studenti iz Republike Srpske i Federacije Bosne i Hercegovine koji žele putovati, nadograđivati znanje i postati konkurentniji na tržištu rada imaju priliku konkurirati za brojne stipendije koje nude sveučilišta iz inozemstva.

Tako se oni koji maštaju o tome da posjete daleku Australiju mogu prijaviti na natječaj za stipendije na Sveučilištu u Melbourneu koji je za studente iz naše zemlje otvoren sve do kraja listopada.

Pravo prijave imaju studenti prvog i drugog ciklusa studija koji izučavaju prirodne, društvene i tehničke znanosti, kao i oni čija su zanimanja humanističke znanosti i umjetnost.

Osnovni kriteriji za izbor kandidata bit će akademska postignuća i istraživački potencijal, a oni koji budu primljeni godišnje će dobivati oko 30.000 dolara.


Studenti u oblasti pedagogije i obrazovanja imaju priliku posjetiti daleku Kinu u okviru ljetnog programa obuke “Pojas i put”, koji organizira Sveučilište u Pekingu. Cilj programa je privući što više vrhunskih talentiranih polaznika koji će učiti i razmjenjivati ideje.

U okviru ERASMUS plus programa studentima Univerziteta u Sarajevu na raspolaganju su stipendije Sveučilišta u Grazu, zatim Palacki sveučilišta u češkom gradu Olomoucu, Helsinškog sveučilišta i Tehnološkog sveučilišta u Dublinu.


Vlasnicima indeksa s javnih sveučilišta u Bosni i Hercegovini koji žele učiti njemački jezik svake godine širom su otvorena vrata te zemlje. Bavarski akademski centar za središnju, istočnu i jugoistočnu Europu organizira ljetnu školu za učenje njemačkog jezika, a stipendija pokriva troškove tečaja, smještaja i dodatak za hranu koji iznosi 16 eura dnevno. Uvjeti za dobivanje stipendije su poznavanje njemačkog jezika, minimalno B1 razina.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com
comments powered by Disqus