U selu Humić u blizini Tjentišta, na imanju Hajrudina (60) i Razije Humić (58), vukovi su zaklali 20 ovaca. Razija Humić ispričala je da su vukovi na njihovo imanje upali u dva navrata u razmaku od tri dana.

Oba puta vukovi su "krvavi pir" napravili po danu, na livadi ispred kuće, piše srpskainfo.com.

– Prvi put bilo je to oko 11 sati. Tada su zaklali sedam ovaca, a potom su oko 17 sati zaklali 13 ovaca i janjadi, među njima i dva velika ovna, priča kroz suze Razija.

Ona dodaje da im je ostalo 12 ovaca i petero janjadi, koje drže ispred samih kućnih vrata u strahu da vukovi ponovno ne dođu.

– I ranije se događalo da nam vukovi ubiju po nekoliko ovaca, ali nikada ovoliko. Ni ja ni suprug, kao ni svekrva koja živi s nama, nemamo nikakva primanja. Živimo od stočarstva, a suprug je bolestan i treba ovih dana ići na operaciju. Djeca su nam u Sarajevu i ona su, također nezaposlena – kaže Razija.

Obitelj Humić se na svoje imanje vratila 2000. godine i jedni su od prvih bošnjačkih povratnika u općini Foča. Za pomoć se, navodi Razija, nikome od nadležnih još nisu obratili, osim što su obavijestili lovce.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok