Na putu prema Zadru, banjolučki biskup obišao je 4. svibnja gradilište crkvice na katoličkom groblju u Bos. Petrovcu.

U pratnji biskupa bio je svećenik don Jerko Klinc, a obojicu ih je dočekao domaći drvarsko-petrovački župnik don Davor Klečina.

Svi su se uvjerili da su radovi na izgradnji kapele u uznapredovaloj fazi. Izvođač radova građevinsko poduzeće „Marušić d.o.o“ Jajce trenutačno radi na podizanju zvonika a uskoro bi kapela trebala biti i pokrivena.

Želja je da kapela bude gotova do 29. lipnja, tj. do blagdana sv. Petra koji je bio zaštitinik i stare župne crkve u središtu grada koju su komunisti porušili 1949. Tako bi o 70-oj obljetnici rušenja katoličke crkve u Bos. Petrovcu ovdašnji malobrojni katolički vjernici ponovno dobili svoj bogoštovni objekt.

Izgradnju crkvice u Bos. Petrovcu pomaže Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica ali i brojni pojedinci dobročinitelji iz BiH, Hrvatske i Njemačke.

(Župa Drvar)

Svi koji žele dati svoj prilog za izgradnju katoličke crkvice nakon 70 godina u Bos.Petrovcu mogu to učiniti preko sljedećih računa:

Župa sv. Josipa Drvar
Omladinska 9
BiH-80260 Drvar

UniCredit Bank, d.d. Mostar
(za izgradnju kapele u Petrovcu)

Br. rč. (KM): 3381502281448242
Br. rč. (kunski i devizni): BA393381504881418394
SWIFT: UNCRABA22

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com

Najnovije BiH