Meteorolog Željko Majstorović kazao je za N1 da se u BiH narednih nekoliko dana očekuje kišovito vrijeme. Prema njegovim riječima, većih promjena neće biti do kraja svibnja u BiH.

On je komentirao i prognoze meteorologa amatera Nedima Sladića koji je prvi najavio obilnije padaline i poplave do kojih je u BiH došlo u proteklih nekoliko dana.

''Nedim Sladić je moj prijatelj i učenik. Činjenica je da treba završiti fakultet, tek je počeo studirati. On planira ako dobije stipendiju studirati meteorologiju. Bio je u pravu, bez daljnjeg. On je dobar mladić i jako je motiviran da to radi, voli to i očito mu ide od ruke'', dodao je Majstorović.

Prognoza za naredno razdoblje...

''Vikend će biti promjenjiv, ali je mogućnost padalina jako mala. Bit će upotrebljiv što se tiče vanjskih radova i izleta. U odnosu na prethodne dane jedno lijepo vrijeme. Ponedjeljak isto. A od utorka opet padaline. Povremene padaline do kraja svibnja. Za klimatologe počinje klimatološko ljeto upravo 1. lipnja, ali i taj početak ljeta će proći u promjenjivom vremenu'', poručio je za N1 Majstorović.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok