Profesor matematike u Sarajevu Almir Brkić (38), njegova nevjenčana supruga Lamija Selimović (38) i šestogodišnja kćerka Fatima Brkić poginuli su u stravičnoj prometnoj nesreći koja se jučer u 7.55 sati dogodila u tunelu Igman na autoputu Vlakovo - Lepenica.

Teške ozljede zadobio je njihov maloljetni sin B. B., koji je zbrinut u bolnici Univerziteta u Sarajevu.

Prema neslužbenim informacijama, ozlijeđeni dječak, iako ima višestruke ozljede izvan je životne opasnosti i navodno je od siline udara ispao iz vozila, što mu je najvjerojatnije spasilo život, piše Avaz.

Ford u kojem su bili nastradali, na ulazu u tunel udario je u zid te se odbio u unutrašnjost tunela i prevrnuo se. Liječnici Hitne pomoći na mjestu događaja mogli su samo utvrditi smrt Brkića, njegove supruge i kćerke.

Pojedini mediji objavili su dan ranije informaciju da je Brkić imao krivotvorenu diplomu Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. Kako neslužbeno doznaje Avaz, u vozili su pronađene neke diplome.

Ono što slučaju daje jednu sasvim drugu konotaciju jeste informacija koja je neslužbeno rečena za Avaz.

U stanu Almira Brkića u ulici 24. jula u vogošćanskom naselju Rosulje pronađeno je njegovo oproštajno pismo.

Istražiteljima je dodatno skrenulo pozornost jeste to što na mjestu nesreće nije bilo tragova kočenja. Kasnijim ispitivanjem susjeda i poznanika stradale obottelji, otkrivena je još jedna činjenica - u Brkićevom stanu jučer ujutro intervenirala je i ekipa “Sarajevogasa” zbog curenja plina. Dodatno, stan je bio otključan, a ključ u bravi.

Ovu informaciju potvrdile su jučer i njegovi susjedi za Avaz kazavši također, da su pripadnici MUP-a SŽ obavili uviđaj u stanu.

Husein Hadžiavdija, predstavnik stanara zgrade u ulici 24. juna na broju 40, kazao je da je Brkića vidio jučer ujutro prije nesreće.

- Vidio sam ga jutros (jučer, op. a.) kada je izašao iz zgrade. Ništa nije ukazivalo na to da će se dogoditi tragedija. Kažu da mu je u stanu ostao uključen plin na peći i na polasku je zaboravio zaključati i stan. Ključ mu je ostao u vratima. Zvao je jednog od susjkeda da mu isključi plin i zaključa stan - kazao je Hadžiavdija.

Zbog tragedije koja se dogodila iz uprave srednje školske gdje je stradali radio stigla je obavijest o odgađanju proslave maturske večeri. U šoku zbog pogibije kolege, u školi nisu željeli davati nikakve izjave.

Općinski načelnik donio je odluku da će Općina Vogošća proglasiti Dan žalosti na dan kada bude pokop nastradalim članovima obitelji Brkić.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok