Svečanost ispraćaja X rotacije Pješadijske jedinice iz sastava 4. pješadijske brigade Oružanih snaga BiH u misiju podrške miru „Odlučna podrška“ u Islamsku Republiku Afganistan, te IV rotacije Vojne policije iz sastava Brigade taktičke podrške Oružanih snaga koja odlazi u vojno-policijsku misiju u IR Afganistan, održana je 12. lipnja 2019. godine u vojarni „Božan Šimović“ u Čapljini, priopćeno je iz Ministarstva obrane BiH.

Svečanosti ispraćaja jedinica, nazočili su dužnosnici Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH na čelu s ministricom obrane Marinom Pendeš i generalm bojnikom Radovanom Ilićem, komandantom Operativne komande OS BiH, kao i predstavnici lokalnih, županijskih i državnih institucija, predstavnici vojno-diplomatskog kora akreditiranih u Bosni i Hercegovini, Stožera NATO-a u Sarajevu i Komande EUFOR-a, te članovi obitelji pripadnika OS BiH koji odlaze u misiju.

Pješadijska jedinica iz sastava 4. pješadijske brigade i jedinica Vojne policije u kojima su i tri pripadnice OS BiH, su nakon rigoroznog izbora prošli zahtjevne, fizički naporne i iscrpljujuće višemjesečne treninge, kako bi svojom obučenošću i osposobljenošću rame uz rame s međunarodnim koalicijskim snagama, dali svoj doprinos u operaciji podrške miru u Islamskoj Republici Afganistan.

Svečanost ispraćaja je počela predajom raporta ministrici obrane Bosne i Hercegovine Marini Pendeš, nakon čega je izvršena smotra jedinice. Jedinici i nazočnima su se obratili ministrica obrane BiH Marina Pendeš i komandant 4. pješadijske brigade brigadir Zdravko Rezo.

I ovom prilikom istaknut je veliki značaj sudjelovanja jedinica Oružanih snaga BiH u operacijama podrške miru. Naglašena je uspješnost obuke i mogućnost djelovanja jedinica u multinacionalnom okruženju i operabilnosti s drugim vojnim formacijama iz partnerskih zemalja, uz uvjerenje da je ova jedinica spremna i osposobljena za izvršenje dodijeljene misije.

Nakon obraćanja dužnosnika izvršena je primopredaja zastave Bosne i Hercegovine između komandanta Operativne komande OS BiH generalm bojnika Radovana Ilića i komandira jedinice, nakon čega je upriličen prijem za obitelji i zvanice.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com

Najnovije BiH