Iako Majka Božja “ljubi sve” i “nije šefica poštanskog ureda kako bi svakodnevno slala poruke”, istaknuo je papa Franjo govoreći o Međugorju, “Bog čini čuda u Međugorju.

Usred ludosti ljudskih bića, Bog nastavlja činiti čuda...”, prenijela je Hrvatska katolička mreža neka od promišljanja Svetog Oca iz razgovora s tajnikom vatikanskog Dikasterija za laike, obitelj i život o. Alexandreom Awijem Mellom u knjizi “Ona je moja majka. Susreti s Marijom” nedavno objavljenoj na talijanskom jeziku, piše Večernji list BiH.

Vizija Crkve

“U Međugorju postoji milost. Ne može se poreći, ljudi se obraćaju”, poručio je papa Franjo. I katolički portal Aleteia nedavno je objavio tekst upravo takva naslova.

Autor knjige “Ona je moja majka. Susreti s Marijom” komentirao je kako je to djelo nastalo i na Papinoj viziji Crkve koja je majka, poput Marije: dobrodošlice i ljubavi prema novim generacijama.

- Imao sam prigodu neko vrijeme razgovarati s papom Franjom o njegovu odnosu s Djevicom Marijom i čini mi se da to nije samo pobožan ili predan odnos; to je nešto što utječe na njegovu viziju Crkve. Zašto Papa toliko voli Mariju? Jer u njoj je vidio sliku Crkve, što bi ona trebala biti: majka, dobrodošlica, učiteljica, prijateljica, milostiva - kazao je. Kako navodi Aleteia, svećenik koji je objavio razgovor s Papom, osvrnuo se i na Franjinu ljubav prema Mariji danas.

- Osobna poslušnost Crkvi - istaknuo je Papa, kriterij je za razlučivanje kada postoje navodna ukazanja i kada postoje “poruke” i “unutarnje lokalizacije” koje proizlaze iz mogućih “posebno nadarenih ljudi”.

Naime, dok je još bio nadbiskup u Buenos Airesu, Jorge Bergoglio, danas papa Franjo, zabranio je sastanak u crkvi o temi Međugorja. No, Papa je istaknuo kako unatoč njegovu prethodnom neslaganju kada je riječ o Međugorju, primjećuje brojna svjedočanstva o obraćenju.

Poruka iz svibnja

- Papa Franjo odredio je da je moguće organizirati hodočašća u Međugorje uvijek pazeći da ne budu tumačena kao priznanje poznatih događaja koji još zahtijevaju ispitivanje od Crkve, tj. da na bilo koji način ne stvaraju zabludu i dvosmislenost u doktrinalnom smislu - objavili su Papinu odluku apostolski vizitator za župu Međugorje poljski nadbiskup Henryk Hoser i apostolski nuncij u BiH mons. Luigi Pezzuto početkom svibnja ove godine. - Povjerenstvo je iz pastoralnih razloga zauzelo stav za uklanjanje zabrane hodočašća u Međugorje. U izvješću povjerenstva kojim je predsjedao kardinal Camillo Ruini zaključuje se da bi svetište trebalo biti pod vlašću Svete Stolice i predlaže se da se župa pretvori u pontifikalno svetište - navedeno je, između ostaloga, u tekstu.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok