U stravičnoj nesreći koja se danas dogodila na putu M-17 Hadžići - Pazarić, u mjestu Zovik, poginuli su članovi iste obitelji, točnije žena, njena majka i njena beba u dobi od nekoliko mjeseci, neslužbeno je potvrđeno za Faktor.

Neslužbeno, stradali su iz Tarčina, a u trenutku nesreće kretali su se iz pravca Hadžića.

Oni su se nalazili u putničkom vozilu "peugeot", koji se izravno sudario s kamionom, čijem je vozaču ekipa Hitne pomoći ukazala liječničku pomoć na mjestu nesreće.

Na mjestu nesreće još traje uviđaj zbog čega je ova dionica puta M-17 i dalje zatvorena za promet, koji se usmjerava preko naselja Gradac.

Uviđajem rukovodi dežurni županijski tužitelj, zajedno s vještacima prometne, strojarske i medicinske struke, te pripadnicima Odjela za prometne istrage MUP-a Sarajevske županije.

Iz Tužiteljstva SŽ su rekli da će nakon što se vještaci izjasne biti poznate sve okolnosti i uzroci ove stravične nesreće.

Nesreća se, podsjetimo, dogodila oko 13.25 sati, a prema izjavama očevidaca, sve tri osobe iz "peugeota 307", koji se izravno sudario s kamionom s mješalicom za beton, stradali su na mjestu nesreće.

Ono što je vidljivo na mjestu događaja je da je putnički automobil prešao u lijevu traku i direktno se sudario s kamionom koji je prevozio beton.

Kako je za Faktor rekao jedan od očevidaca događaja, on je dotrčao do unesrećenih, ali u tom trenutku nitko nije davao znakove života.

- Neki momci su već bili razvalila vrata automobila. Pokušali su izvući unesrećene. Na zadnjem sjedištu je bila beba. Međutim, nitko nije pokazivao znakove života. Jedino što su mogli uraditi je čekati dolazak policije i liječnika. Koliko sam vidio, u automobilu "peugeot 307" su bile i dvije žene - rekao je očevidac.

Na mjestu događaja, kako javlja Avaz, dijelovi vozila su od siline udara rasuti po cesti.

Pristigle su i dvije vatrogasne ekipe, koje će rezati lim smrskanog vozila da bi izvukli nastradale.

Počeli su pristizati i članovi obitelji nastradalih. Atmosfera je na terenu potresna, članovima obitelji ekipe Hitne pomoći ukazuju medicinsku pomoć.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok