Dragan Vrankić, dugogodišnji istaknuti bh. političar i član član HDZ-a BiH, umro je jučer nakon duge i teške bolesti. Tijekom svoje bogate političke karijere obnašao je niz važnih funkcija.

Nakon što je d 2003. do 2006. bio ministar financija Federacije BiH, na općim izborima 2006. izabran je za zastupnika u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH. Potom obnaša dužnost državnoga ministra riznice i financija, a obavljao je i dodatne funkcije guvernera BiH za Međunarodni monetarni fond (MMF), člana Fiskalnog vijeća BiH, Stalnog odbora za financijsku stabilnost BiH, nacionalnog koordinatora za Instrument predpristupne pomoći (IPA).

Od 2010. do 2014. bio je zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH. Imenovan je i za generalnog revizora Ureda za reviziju institucija BiH, a to je bila i posljednja funkcija koju je obnašao.

Vrankić je rođen je 23. siječnja 1955. godine u Trebižatu, Čapljina.

Ispraćaj i pokop Dragana Vrankića obavit će se ponedjeljak, 7. listopada, u 16 sati iz mrtvačnice na mjesnom katoličkom groblju u Trebižatu. Obitelj prima sućut u mrtvačnici od 14.30 sati.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok