Kad sam ujutro pronašla mrtvu kozu u dvorištu kuće, što nije prvi put na našem imanju, nisam ni sanjala da je koza zapravo silovana i zadavljena, priča za Nezavisne novine Slobodanka Vučkovac iz Radinjače, kod Banja Luke.

Kako je ispričala, ono što ju je posebno šokiralo je da je za takav morbidan čin osumnjičen tridesetdvogodišnji mladić koji, kako ističe, nije negirao ovo djelo, nego je njenom sinu čak i priznao da mu je koza jednostavno "bila privlačna".

I ranije joj se kaže, događalo da pronađe mrtvu kozu koju bi potom zakopali, a možda bi i sada bilo tako da joj sumnju nisu probudile neobične ozljede životinje koja je pritom bila i izvan štale.

Pored mrtve koze kako je ispričala za Nezavisne, pronašla je novčanik u kojem su bili dokumenti tridesetdvogodišnjaka za kojeg nikada ne bi mogla pomisliti da bi učinio tako nešto.

"Pozvala sam policiju koja je došla na lice mjesta pa je zatim došao i veterinar. Rekla sam mu da mi je čudno nešto oko kozjeg repa, a veterinar je vjerojatno odmah vidio o čemu se radi. Iako mi to nije odmah potvrdio, rađena je obdukcija u veterinarskom institutu u Banja Luci odakle sam dobila službenu potvrdu da je moja koza silovana i zadavljena", priča šokirana žena.

Prema njezinim riječima, nakon silovanja, koza je zadavljena, a ta činjenica ju je šokirala i prepala.

"Taj mladić je ispitan u policiji, bio je u pritvoru 24 sata nakon čega su ga i pustili. Zamislite, on to uopće nije negirao, a kad je danas nakon svega, vidio moga sina rekao mu je kako ga je koza privukla'. Eto to je rekao mome sinu", ističe ogorčena žena.

Prema njezinim riječima, dobila je informaciju i da je policiji priznao što je učinio.

Kako je potvrđeno iz Policijske uprave Banja Luka pripadnici mjesno nadležne policijske stanice u utorak su identiifcirali i ispitali V.V. zbog sumnje da je izvršilo kazneno djelo mučenje i ubijanje životinja u mjestu Radinjača, Banja Luka.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok