Nakon 23 godine stalne borbe za potomstvo, četiri neuspješna procesa medicinski potpomognute oplodnje i gotovo odustajanja od najveće želje, u domu obitelji Stajić, Marije (46) i Budimira (59), iz Trebinja začuo se dječiji plač, piše magazin Azra.

Prije dva mjeseca postali su roditelji blizanaca; kćerke Snežane i sina Nikole.

Uz podršku Gradske uprave Trebinja, koja je u potpunosti, s više od 10.000 maraka financirala proces u jednoj klinici u Češkim Budejovicama, te Udruženja „Bebe“, Marija i Budimir su ispunili san.

Ne postoji trenutak u 25 godina, koliko su zajedno, koji se može mjeriti ovim, kad su postali roditelji. Ljubav između Mare i Bude, kako jedno drugo zovu, ogromna je, osjeti se to čim se uđe u njihov dom. A, bebe, koje stanu u njihove dlanove, i koje čuvaju kao najvrijedniji Božiji dar, najljepša su njena kruna. Iako oboje u poznim godinama, kažu kako zbog toga ne osjećaju dodatnu brigu za svoju djecu, te da ih je roditeljstvo podmladilo.

– Odlično smo se snašli, ali prve noći, kad su bebe stigle kući, nismo nikako spavali. Pratili smo svaki njihov pokret, pitali se je li to uredu i normalno. Tek drugu večer smo spavali. Sve je to neki novi život. Nas dvoje smo uvijek išli zajedno, kroz sve, i tako smo funkcionirali. Sad smo u proširenom sastavu, sa svojom djecom, pa je i svakodnevica drugačija, i sad nam se posebno ne ide nigdje od kuće, uživamo u roditeljstvu – govore za magazin Azra veselo.

Marijina trudnoća je proteka u najboljem redu, ali zbog komplikacija, odnosno povišenog krvnog tlaka i urinarne kiseline na samom kraju, 16 dana prije poroda prebačena je na UKC u Banjoj Luci, je i rodila carskim rezom.

– Za bebe je takvo stanje bilo kritično, pa mi je doktorica Sanja Sibinčić rekla kako bi bilo najbolje da dođem tamo. Nakon šest dana provedenih u bolnici u Trebinju, hitno sam prebačena helikopterom u Banju Luku, gdje sam 5. rujna rodila – govori Marija i dodaje:

– Nakon što su me odvezli u dvoranu više se ničega ne sjećam, osim toga da sam kao kroz maglu čula da netko kaže dječak i djevojčica. I tog dana, kada sam se probudila, došla mi je medicinska sestra i kazala: „Stajićka, jesi li se naspavala, dobila si sina i kćerku“ i pitala me jesam li zvala svoje u Trebinje.

Veselo dodaje kako je Budimir prije nje saznao da je rodila, kako ona zbog operacije nije mogla, i prvi je vidio djecu, jer se već ujutro uputio za Banju Luku.

– Kad sam čuo da su došli na svijet, bio sam presretan, a tek posebna priča je bila kada sam ih vidio. Zapravo, najteži su trenuci dok ih ne vidite. Očekuješ ih 23 godine i sad ne znaš kako izgledaju. Mnogo je toga što se u sekundi vrti u glavi. Ali, kada ih ugledaš, onda je to neopisivi trenutak sreće – kaže tata Budimir za magazin Azra.

Pogledajte što su rekli medijima nakon rođenja djece:

 

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com