Sarajevska zrakoplovna tvrtka FlyBosnia priopćila je kako će do kraja godine odlučiti o pokretanju redovitih letova iz Tuzle i Mostara do europskih odredišta. Prevoznik je prethodno napomenuo kako razmišlja o premještanju svojih operacija u ova dva grada, daleko od glavnog grada Bosne i Hercegovine.

"Očekujemo da bismo u narednih trideset dana mogli odlučiti koji će gradovi biti povezani s Tuzlom i Mostarom. Još uvijek čekamo da se županijsko federalno i državno ministarstvo za turizam uključe i aktivno promoviraju turistički potencijal Bosne i Hercegovine. To uključuje i Grad Sarajevo, tako da možemo dovesti više turista i ojačati bh. ekonomiju, izjavila je za Klix.ba glasnogovornica zrakoplovne tvrtke Aida Cvijetić.

Nejasno je hoće li novi letovi iz Tuzle i Mostara dovesti do toga da prijevoznik prekine svoje usluge iz Sarajeva, piše Ex-Yu Aviation. Prošlog mjeseca, Cvijetićeva je rekla: "Naša tvrtka i osoblje razmatraju mogućnost premještanja poslovanja u Tuzlu i Mostar. U takvom slučaju, letjeli bismo za Rim iz Mostara, dok bi London i druge destinacije EU bili održavani iz Tuzle, iz koje bismo osigurali autobusne transfere do Sarajeva".

Wizz Air, koji se hvali bazom u Tuzli, prethodno je poletio iz grada do londonskog Lutona, ali je prekinuo letove zbog nedovoljne potražnje, a vjeruje se da je FlyBosnia akumulirao više od pola milijuna eura duga prema sarajevskoj zračnoj luci.

FlyBosnia, koja se trenutno može pohvaliti jednim članom flote, priopćila je kako će u travnju 2020. dopremiti dva zakupljena zrako'plova Airbus A319, što će joj omogućiti uvođenje novih usluga u Barceloni, Moskvi i Milanu.

Zrakoplovna tvrtka također planira pokretanje letova za Pariz tijekom prvog tromjesečja 2020. godine. Tvrtka će u narednom razdoblju izvesti niz čarter letova iz Mostara do Italije i Irske. Od pokretanja redovitih letova u lipnju, FlyBosnia je prevezla više od 40.000 putnika, prenosi Indikator.ba.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok