Porezna uprava Federacije BiH podsjetila je porezne obveznike da je do kraja 2019. ostalo još nepunih mjesec dana, te ih pozvala da podnesu porezne prijave i plate obveze u skladu sa zakonom.

Ističu da podnošenjem poreznih prijava i plaćanjem poreznih obaveza, u skladu sa zakonom, porezni obveznici neće biti izloženi riziku izricanja kazni, i to: za neplaćanje poreza na dobit do 100.000 KM, za nepodnošenje poreznih prijava do 100.000 KM, za neplaćanje doprinosa do 5.000 KM, kao ni riziku plaćanja kamate po stopi od 0,04 posto dnevno, odnosno na godišnjoj razini 14,6 posto.

Također, podsjećaju obveznike da su dužni dobrovoljno prijavljivati i plaćati svoje obveze, te dobrovoljnim podnošenjem poreznih prijava, u obliku, na mjestu i u rokovima propisanim poreznim zakonima i plaćanjem poreznih obveza u skladu s važećim propisima izvršavaju svoju zakonsku dužnost.

- Najbolji i najsigurniji način poslovanja je da svoje obveze izvršavate blagovremeno, odnosno poslujete u skladu s poreznim i drugim važećim propisima - priopćeno je iz PUFBiH.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com