Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić proglasio je 7. prosinca Danom žalosti zbog pogibije dvojice učenika Davora Mijatovića i Miloša Švrake u prometnoj nesreći koja se dogodila u noći sa srijede na četvrtak u mjestu Vrbaška.

Mijatović i Švraka bili su učenici Srednje tehničke škole Gradiška, kao i vozač i suvozač koji su zadobili ozljede. Oni su stradali u nesreći kada je vozilo Citroen Xara sletjelo s puta Bosanska Dubica - Gradiška, piše Klix.ba.

"Dan žalosti obilježit će se spuštanjem zastave na pola koplja na zgradi Gradske uprave Grada Gradiška te zgradama javnih poduzeća i ustanova čiji je osnivač Grad Gradiška. Za vrijeme dana žalosti zabranjuje se održavanje kulturnih i javnih manifestacija zabavnog karaktera i emitiranje glazbe u svim javnim objektima. Pozivaju se sve fizičke i pravne osobe s područja Grada Gradiška, koje obavljaju ugostiteljske djelatnosti, da svoje poslovanje prilagode Danu žalosti", priopćeno je iz gradonačelnikovog ureda.

Učenici i zaposlenici Srednje tehničke škole jučer su bili u šoku i velikoj žalosti zbog ovog gubitka. Direktor škole Vlado Tomić rekao je kako je ovo velika tragedija.

Mijatović i Švraka su bili maturanti. Tragedija se dogodila na neosvijetljenom dijelu puta u naselju Vrbaška, koje se nalazi na oko 10 kilometara od Gradiške. Vraćali su se s košarkaškog treninga.

Tužitelj je naložio obdukciju stradalih. Pokop bi trebao biti u subotu, koja je proglašena Danom žalosti.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok