Nezapamćena drama odvijala se prije nekoliko večeri u jednom banjolučkom hostelu, kada je Slovenac Dejan Đ. (31), koji je tu odsjeo s društvom, umislio da ga djevojka vara te je počeo razbija po sobama, dok je ona, ne znajući ni što ju je snašlo pobjegla na obližnje drvo, pišu Nezavisne.

Potvrdili su to iz ovog hostela, odakle ističu kako su pri izljevu bijesa ovog mladića "stradala" vrata na devet hostelskih soba.

Prema riječima radnika objekta u kojem je incident zabilježen, državljanin Slovenije je u Banja Luku došao s još troje mladih.

"S njim su stigli još jedan mladić i dvije djevojke. Jedna je Dejanova djevojka. Ali, prije nego što su došli u hostel, pili su u jednom kafiću, gdje im se pridružio još neki mladić. Dejan Đ. se napio pa su ga doveli u hostel da spava. Kada je malo odspavao, probudio se i umislio je da ga djevojka vara, a koja je smještaj rezervirala u odvojenoj sobi. Krenuo ju je potom tražiti i lupati po hostelu", kažu u banjolučkom hostelu.

Kako dodaju sugovornici Nezavisnih, kada je počeo lupati na vrata svoje djevojke, a koja je, dok je on spavao, došla u svoju sobu, uspjela je nekako pobjeći, te istrčati iz hostela i popeti se na drvo.

"On ju je, ne znajući gdje se sakrila, nastavio tražiti po hostelu, udarajući od vrata do vrata. Oštetio je devet vrata, ali i jedan televizor, koji se srušio u njegovom naletu", pojašnjavaju sugovornici iz hostela.

U međuvremenu o svemu je obaviještena policija, koja je ubrzo stigla i svladala Slovenca. Iz policije su priopćili da su mladića uhitili, a osumnjičen je za oštećenje i oduzimanje tuđe stvari.

Istovremeno, u hostelu napominju kako je mladić izmirio štetu koju je napravio, ali će ovaj događaj dugo pamtiti.

"Ovakvog gosta nismo imali. Kao da je u pitanju španjolska serija! Čuli smo da su ga policajci na kraju vodili i na Psihijatriju. I ne samo to, u organizmu su mu pronašli tri vrste droga. Sigurni smo da je pio alkohol, odnosno viski", kažu radnici hostela.

Nezavisne neslužbeno doznaju da Dejanovi korijeni sežu s ovih prostora, dok je on rođen u Sloveniji, gdje je nakon ovog incidenta odlukom Službe za poslove sa strancima BiH na kraju protjeran.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok