Porezna uprava Federacije BiH je podsjetila porezne obveznike da je ostalo još 13 dana tijekom kojih mogu iskoristiti mogućnost za izmirenje svojih poreznih obaveza.

PUFBiH je pozvala porezne obveznike da do 31. prosinca ove godine podnesu porezne prijave i plate porezne obveze, u skladu sa zakonom.

- Podnošenjem poreznih prijava i plaćanjem poreznih obveza, u skladu sa zakonom, porezni obveznici neće biti izloženi riziku izricanja kazni, i to za neplaćanje poreza na dobit do 100.000 KM, za nepodnošenje poreznih prijava do 100.000 KM, za neplaćanje doprinosa do 5.000 KM, kao ni riziku plaćanja kamate po stopi od 0,04 posto dnevno, odnosno na godišnjoj razini 14,6 posto - navodi se u priopćenju PUFBiH.

Porezna uprava, kako je istaknuto, želi djelovati preventivno, a ne represivno. Sankcioniranje i kažnjavanje poreznih obveznika nije cilj Porezne uprave Federacije BiH. Cilj PUFBiH je da svaki porezni obveznik ispunjava zakonom propisane obveze, da ih dobrovoljno prijavi i plati, da prijavi svakog radnika i da za svaku uslugu izda račun.

- Najbolji i najsigurniji način poslovanja je da svoje obaveze izvršavate blagovremeno, odnosno da poslujete u skladu s poreznim i drugim važećim propisima. Plaćanjem poreznih obveza dobivate i zadovoljnog radnika koji može ostvariti svoja prava iz mirovinskog i invalidskog osiguranja, zdravstvenog osiguranja i osiguranja za slučaj nezaposlenosti, a zadovoljni radnik daje najbolje rezultate - navode iz PUFBiH. (Fena)

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok