Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru danas očekuje nevrijeme, praćeno jakim vjetrom i obilnom kišom. Proglašen je i crveni meteoalarm, dok je u susjednoj Hrvatskoj na snazi narančasti meteoalarm.

- Intenzivan meteorološki događaj je prognoziran. Velika šteta i nezgode su moguće na velikom području, i to u većini slučajeva s opasnošću po život. Često se informirajte o očekivanim meteorološkim uvjetima i rizicima. Slijedite naredbe i savjete dane od vaših državnih tijela u bilo kojim uvjetima i budite spremni na izvanredne mjere - službeno je objašnjenje crvenog upozorenja na stranici meteoalarm.eu, prensi Avaz.

Zbog obilnih oborina, Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) Bosne i Hercegovine je za područje Hercegovine izdao crveno upozorenje, dok je u većem dijelu zemlje na snazi narančasto upozorenje zbog udara vjetra.

Danas se u Hercegovini očekuje između 40 i 60, lokalno oko 80 litara padavina po metru kvadratnom, a u zapadnim područjima Bosne između 20 i 40 litara. Očekuju se i udari južnog vjetra brzine između 50 i 70, lokalno i do 80 kilometara na sat.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok