Novi sukobi koji su izbili sinoć u Idlibu, gdje su, prema posljednjim informacijama, poginula 33 turska vojnika, kao posljedicu imaju to da su vlasti u Ankari, prema napisima medija, odlučile pustiti stotine migranata ka zemljama Europske unije.

Direktor Službe za poslove sa strancima BiH Slobodan Ujić rekao je za Avaz kazao da će ova godina biti mnogo teža i izazovnija kada je riječ o ilegalnim migracijama.

- Ono što mi imamo kao Služba za poslove sa strancima, druge agencije i Ministarstvo sigurnosti, a ono što je ranije ministar Fahrudin Radončić kazao, jeste da se u Grčkoj nalazi više od 100.000 migranata. Kada imate toliki broj izbjeglica u Grčkoj, a prošle godine u ovo vrijeme imali smo ih 50 tisuća, sigurno da postoji zabrinutost - kazao je Ujić.

Istaknuo je da očekuju mnogo veće izazove u ovoj godini nego prošle godine.

- Osim toga, imamo u Srbiji između sedam ili osam tisuća izbjeglica, a prošle godine bilo ih je oko dvije i pol do tri tisuće. Pokazalo se da ljepši i topliji dani donose veći priliv migranata. U jednom danu imali smo dnevni priliv od 30 migranata, a onda 130. To su samo neki pokazatelji koji ukazuju da će sigurno ova godina biti izazovnija, posebno ako se nastave sukobi i ako se pokrenu izbjegle i raseljene osobe, kojih u Turskoj ima više od tri milijuna. Očekujemo na granici BiH veći priliv nego što je to bilo u proteklom razdoblju- zaključuje Ujić.

Na kraju je kazao da će Službi za poslove sa strancima BiH, ako se nastavi ovakav priliv migranata, sigurno nedostajati resursa, i kadrovskih i materijalno-tehničkih.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com

Najnovije BiH