U Bosni i Hercegovini je potvrđen prvi slučaj korona virusa.

- Prva osoba zaražena koronavirusom je Banjolučanin koji je na trenutnom radu u Italiji, potvrdio je za Nezavisne Vlado Đajić, direktor UKC RS.

Đajić je rekao da je oboljeli Banjolučanin trenutno zaposlen u Italiji, te mu u Banja Luci žive supruga i dijete.

"Pacijent je smješten na našu kliniku. Dobrog je općeg stanja. Imao je blagu temperaturu i osjeća se dobro“, pojasnio je Đajić.

Dodao je da nema mjesta panici, te da se problemu pristupa odgovorno.

Kako javlja N1 , nadležni iz Institituta za javno zdravstvo RS danas bi o svemu trebali dati detaljnije informacije na konferenciji za medije.

Povodom potvrđenog prvog slučaja zaraze od novog koronavirusa (COVID-2019) u Republici Srpskoj, entitetski ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić obratit će se javnosti na pres-konferenciji danas u Instititu za javno zdravstvo Republike Srpske.

Obraćanju će prisustvovati i v. d. direktora Instituta za javno zdravstvo RS Branislav Zaljković, generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra RS Vlado Đajić i gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.

Do sada su u entitetu RS 144 osobe, koје su dоputоvаlе iz pоdručја zаhvаćеnih virusоm SARS-CoV-2, bile pod zdravstvnim nadzorom.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok