Svi poslovni procesi u Upravi za neizravno oporezivanje (UNO) provode se potpuno normalno i bez bilo kakvog prekida ili zastoja.

Iz UNO preciziraju da sve carinske ispostave u Bosni Hercegovini rade puno radno vrijeme, a uvozni i izvozni carinski postupci se završavaju u najkraćem mogućem roku, uvažavajući poštivanje zakonskih propisa.

Direktor UNO Miro Džakula obišao je danas granične prijelaze Gradina i Gradiška gdje je promet putničkih vozila znatno smanjen, dok je pojačan promet teretnih vozila i na ulazu u BiH i prilikom izlaza iz BiH.

-To konkretno znači da se uvoz roba u BiH, kao i izvoz roba iz BiH prema inostranstvu obavlja potpuno normalno bez obzira na krajnju destinaciju. Samo na graničnom prijelazu Gradiška u posljednja 24 sata je ušlo u BiH 250 kamiona, dok je u istom razdoblju izašlo 247 kamiona – navedeno je u priopćenju UNO.

U skladu s važećim uputama Vijeća ministara BiH, UNO je izvršila sve propisane mjere u cilju zaštite od širenja COVID 19. To se prije svega odnosi na organizaciju rada na način koji će osigurati osnovnu osobnu zaštitu zaposlenih u UNO, osiguranje da rukovoditelji svih organizacijskih jedinica u Upravi budu prisutni na random mjestu kako bi se svi poslovni procesi odvijali potpuno nesmetano.

Uprava je, kako navode, također spremna da organizira preraspodjelu zaposlenih s jedne na drugu carinsku lokaciju, ako to bude neophodno. (Fena)

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com