Županijski stožer civilne zaštite ŽZH na 9. izvanrednoj sjednici održanoj 26. ožujka 2020. godine, donio je novu zapovjed, najradikalniju do sada, prenosi Jabuka.tv.

>>> Ćosić: ŽZH nije proglasio karantenu

Naime Županija Zapadnohercegovačka ide u potpunu karantenu.

  • Zabranjuje se napuštanje mjesta prebivališta u Županiji Zapadnohercegovačkoj.
  • Ova Zapovijed se ne odnosi na: promet i kretanje u svrhu opskrbe navedenog područja, dnevnog putovanja zaposlenih u službama bitnim za pružanje zdravstvene i veterinarske zaštite, dostavu lijekova i sanitetskog materijala, održavanje komunalne djelatnosti, vodoopskrbe i odvodnje, opskrbe plinom i strujom i zaštitarske službe, predstavnike medija, građane kojima je potrebna hitna medicinska pomoć, pružanje skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih životnih namirnica, putovanja na posao i s posla, žurne i operativne službe koje sudjeluju u sprječavanju širenja koronavirusa COVID-19.
  • Prilikom ulaska i izlaska s mjesta prebivališta mora se posjedovati propusnica.
  • Propusnicu za promet i kretanje u svrhu opskrbe navedenog područja, dnevnog putovanja zaposlenih u službama bitnim za pružanje zdravstvene i veterinarske zaštite, dostavu lijekova i sanitetskog materijala, službama održavanja komunalne djelatnosti, vodoopskrbe i odvodnje, opskrbe plinom i strujom i zaštitarskim službama, predstavnicima medija, putovanja na posao i s posla, žurnim i operativnim služb koje sudjeluju u sprječavanju širenja koronavirusa COVID-19 izdaju odgovorne osobe u pravnoj osobi. Za građane kojima je potrebna hitna medicinska pomoć propusnicu izdaje liječnik obiteljske medicine. Osobama koje pružaju skrb djeci ili starijim osobama ili obavljaju kupnju hrane i osnovnih životnih namirnica propusnicu izdaje Gradski/općinski stožeri civilne zaštite.
  • Za provođenje i nadzor nad provođenjem ove Zapovijedi zadužuju se Ministarstvo unutarnjih poslova Županije Zapadnohercegovačke i Županijski/gradski/općinski stožeri civilne zaštite, te rukovodeća tijela pravnih osoba koje su obuhvaćene ovom Zapovijedi, svatko iz svoje nadležnosti.
  • Ova Zapovijed primjenjuje se i stupa na snagu danom donošenja, te vrijedi do 19.
    travnja 2020. godine. 7. Stupanjem na snagu ove Zapovijedi prestaju važiti Zapovijedi Županijskog stožera civilne zaštite broj: 14-05-44-42-1/20 od 20. ožujka 2020. godine i broj: 14-05-44-44- 1/20 od 21. ožujka 2020. godine.

 

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com

Najnovije BiH