Državljanin BiH Sead Ademović imao je veliku želju iz Njemačke se vratiti kući, kako bi u svom gradu, Sarajevu, bio uz obitelj za vremena pandemije koronavirusa.

Iz Njemačke je prema Bosni i Hercegovini krenuo 17. ožujka i državu ušao na graničnom prijelazu u Bosanskoj Gradišci.

„Kada sam ušao u BiH, razgovarao sam s inspektorom i dobio sam rješenje o samoizolaciji. No, 13 dana me nitko nije nazvao, niti me obišao“, kaže Ademović za Radiosarajevo.ba.

On tvrdi kako se isti dan prijavio MUP-u Sarajevske županije te su ga oni prebacili da se javi u Policijsku upravu Ilidža.

„Nazvao sam i stanicu na Ilidži, pa su mi rekli da se javim na broj telefona 033/623-416 i to sam obavio. Kasnije sam se prijavio i u nadležnu ambulantu u naselju u kojem stanujem i to je sve“, dodao je Ademović.

Na kraju želi skrenuti pozornost kako se napada narod, a da su građani najmanje krivi.

„Sve loše govore o narodu, a mi smo najmanje krivi“, dodao je Sead, koji kaže kako sigurno nije jedini s ovim problemom u Bosni i Hercegovini.

„Mi provjere vršimo prema dostavljenim popisima koji nam dostave nadležni inspekcijski organi. A imamo slučajeve da je jedan broj pojedinaca prilikom davanja osobnih podataka inspektorima na granici, dao netočne podatke o adresi stanovanja ili kontaktu telefona“, kazali su za Radiosarajevo iz MUP-a SŽ.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok