Granična policija BiH dobila je obavijest od NCC Republike Hrvatske da će sutra, 2. travnja od 7 sati privremeno biti zatvoreni svi granični prijelazi za pogranični promet između Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Privremena zabrana uključuje i one granične prijelaze preko kojih je odlukom Mješovitog povjerenstva za praćenje ugovora između Hrvatske i Bosne i Hercegovine o graničnim prijelazima privremeno omogućen međunarodni promet putnika, priopćila je Granična policija BiH. (Fena)

Ovakva odluka uslijedila je nakon dogovora BiH i Republike Hrvatske. Naime, Ministarstvo sigurnosti BiH dobilo je prethodno mišljenje Granične policije, a onda je ministar Fahrudin Radončić cijeli predmet proslijedio Ministarstvu vanjskih poslova i ministrici Biseri Turković.

Nakon toga, upućena je zvanična nota Hrvatskoj, gdje se prihvata prijedlog ove države da se oficijelno zatvore malogranični prijelazi.

Inače, preko ovih prijelaza praktično i nije bilo komunikacije, jer, kao što je poznato, obje su zemlje donijele zabranu o ulasku stranaca, tako da se malogranični promet i nije odvijao.

Na ovim prijelazima nema sanitarnih inspektora, tako da ni zbog toga nije bilo moguće koristiti ove malogranične prijelaze.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok