Tvrtke u kojima otkaza nema, a plaće se isplaćuju navrijeme prava su rijetkost u ovim vremenima u kojima se mnogi grčevito bore za goli opstanak.

Pronaći pozitivnu priču u mnoštvu negativnih pomogle su nam radnice Globus konfekcije d. d. Kiseljak. Osim što otkaza u ovom poduzeću sa 105 zaposlenih nema, radnicima je, kao i u posljednjih 17 godina, plaća isplaćena navrijeme, posljednjeg dana u mjesecu. Tako su svoje plaće za ožujak dobili 31. u mjesecu te su s nama odlučile podijeliti, u vremenima gotovo potpune blokade gospodarstva, ovu iznimno lijepu vijest. Zasluge za nju pripisuju direktorici Michaeli Puljić. “Zaista sam iznenađena što me zovete zbog činjenice da sam, kao i proteklih godina, radnicima plaću isplatila navrijeme. Meni je to sasvim normalno, a sa svojim radnicima sudbinu dijelim proteklih 17 godina i ni u ovoj situaciji nisam ni pomislila postupiti drugačije”, kazala nam je Michaela Puljić. Piše Večernji list BiH.

Direktorica Globus konfekcije d. d. Kiseljak, koja većinu proizvedenog donjeg rublja, pidžama i drugih vrsta odjeće, prepoznatljive po iznimnoj kvaliteti, izvozi na europsko tržište, objasnila nam je da su i u vremenima pandemije uspjeli organizirati proizvodnju. “Poštujući sve mjere zaštite, od nošenja zaštitne opreme do propisane udaljenosti, uspijevamo održati proizvodnju, a sve radnice koje imaju malu djecu ili su iz bilo kojeg drugog razloga u strahu od zaraze, poštedjeli smo. Uspjeli smo se organizirati tako da proizvodnja nije stala, ali ni izvoz jer je jedan kamion robe ovih dana otišao za Njemačku. Naš način prodaje, kataloški i online, pokazao se kao ogromna prednosti u ovim vremenima”, objasnila nam je direktorica Globus konfekcije.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok