Federalni ministar unutarnjih poslova Aljoša Čampara uputio je danas Federalnom stožeru civilne zaštite Prijedlog o ukidanju Naredbe o zabrani kretanja građana (policijski sat) na području Federacije BiH.

Predloženo je da ukidanje policijskog sata stupi na snagu 4. svibnja 2020. godine navodeći da se, na osnovu detaljne analize sigurnosne situacije u Federaciji BiH, smatra kako su stečeni uvjeti za potpuno ukidanje ove mjere.

Federalnom stožeru civilne zaštite predloženo je, ako nije moguće ukidanje mjere zabrane kretanja građana 4. svibnja 2020. godine zbog epidemiološke situacije, u čiju analizu se kao federalni ministar unutrašnjih poslova nije upuštao, da se to početkom svibnja učini postupno.

U tom slučaju Čampara je predložio usvajanje izmjene Naredbe o zabrani kretanja građana na teritoriji Federacije BiH tako da se u razdoblju od 4. svibnja 2020. do 10. svibnja 2020. zabrani kretanje građana na području FBiH od 22:00 sati do 5:00 sati, a da se ova mjera potpuno ukine 11. svibnja 2020. godine.

Policijski sat u entitetu Federacija BiH uveden je 21. ožujka 2020. godine na preporuku ministra Čampare kao dio mjera vezanih za prevenciju širenja koronavirusa.

Građanima bez dozvole je zabranjeno kretanje od 20.00 do 5.00 sati.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com