Danas u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima bit će magle ili niske naoblake po kotlinama u centralnim i istočnim područjima. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 34 stupnja.

Na mostarskom području prognoziraju se ekstremno visoke dnevne temperature koje će se kretati i do 36 stupnjeva. Sa s obzirom na to da visoke temperaturne vrijednosti mogu negativno utjecati na zdravlje građana, liječnici, ponovno, pozivaju na oprez. U Mostaru, koji je u proteklom razdoblju slovio kao najtopliji grad, liječnici u Hitnoj pomoći su imali pune ruke posla.

Posebno u zadnje vrijeme, kako je za Avaz potvrdila dr. Ajla Kovačević, javljali su im se pacijenti koji su se žalili na probavne tegobe, proljev, povraćanje, što je, nerijetko, bilo praćeno i povišenom temperaturom. "Građanima, prije svega, savjetujemo da se ne izlažu boravku na otvorenom u razdoblju od 11 do 17 sati, a ako moraju, onda je neophodna zaštita od sunca. Naravno, savjetujemo da uzimaju što više tekućine, prije svega, vode i da ne konzumiraju tešku i masnu hranu, da voće i povrće dobro operu, kao i da pripaze na unos kofeina", kazala je Kovačević. U Sarajevu će biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura zraka oko 32 stupnja, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok