Povodom jučerašnje izjave predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića u kojoj proziva drugog bošnjačkog i bošnjačkog člana Predsjedništva za nazivanje Hrvatske "zločinačkom državom" oglasio se Željko Komšić.

"Niko nije rekao da je Hrvatska zločinačka država, tako da nema potrebe da Milanović izvrće naše riječi. To što postoje presude međunarodnih sudova na koje se pozivamo nije nikakvo kršenje Daytonskog sporazuma, nego baš nasuprot", rekao je Komšić.

Dodao je da su oni svoj odnos prema Republici Hrvatskoj pokazali.

Kazao je da na tome inzistiraju upravo oni što ih Milanović "danas advokatiše a dolaze iz entiteta kojeg je on sam nazivao genocidnim".

"Ako zaista poštuje Daytonski sporazum, trebao bi da se prestane dodvoravati Dodikovoj i beogradskoj politici", zaključio je Komšić.

>>> Milanović komentirao bošnjačke političare: "Kako živjeti s tim ljudima?"

Podsjećamo, Milanović je jučer u kontekstu poziva Milorada Dodika na "novi dogovor" između političkih faktora u BiH, u kojem bi jedan od medijatora bio predsjednik Hrvatske, kazao da je prijedlog dobronamjeran, ali da Dayton ne treba mijenjati nego ga treba poštovati, prenosi Klix.ba.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok