Tužitelj Odsjeka za terorizam Tužiteljstva Bosne i Hercegovine podigao je optužnicu protiv Sene Hamzabegović (1960.), državljanke BiH i Švicarske, koja se tereti za financiranje terorističkih aktivnosti.

Optužena, koja se nalazi u pritvoru, tereti se da je od 2013. do 2018. godine, u više navrata, sudjelovala u prikupljanju i pružanju financijske pomoći za potrebe državljana BiH, koji su boravili na stranim ratištima Sirije i Iraka, iako je znala da se navedene osobe bore na strani tzv. “ISIL-a”, u okviru formacija - Jabhet al Nusra, Al Nusrah Front i drugim formacijama.

Radi se o formacijama koje su na temelju rezolucija UN-a, proglašene terorističkim organizacijama, čiji pripadnici svakodnevnim oružanim terorističkim akcijama, napadima na stanovništvo, ubijanjima, protupravnim zatočenima i drugim radnjama, provode terorističke aktivnosti na spomenutom području, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

- Optužena ja znajući da se na spomenutom području nalazi i Muradif Hamzabegović, koji zajedno sa drugim državljanina BiH sudjeluje u terorističkim aktivnostima, te da dobiveni novac koristi za financiranje tih aktivnosti, u više navrata osiguravala veće novčane iznose u valutama EURO, KM i CHF, te novac uplaćivala i osobno odnosila na područje Sirije, gdje je novac predavala Muradifu Hamzabegoviću, koji je prema prikupljenim dokazima, novac koristio za davanje plaća osobama koje sudjeluju u terorističkim aktivnostima, kupovinu oružja i druge svrhe - navodi se u priopćenju.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH. (Fena)

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok