"Ako Ustavni sud kaže da je praksa koju je on sam stvorio osnov za donošenje rješenja, mi nemamo ovdje što tražiti. Oni mogu napraviti kakvu hoće praksu i to je sve podvala Srbima od EU-a i Amerike kako treba da poštujemo Ustavni sud i BiH", rekao je Dodik novinarima u Kozarskoj Dubici.

Dodik je naveo da u prvoj fazi Republika Srpska treba odbaciti sve što su nametnuli visoki predstavnik i Ustavni sud BiH.

"Republika Srpska će u prvoj fazi povući i poništiti sve, povući ćemo našu suglasnost sa ranije datih sporazuma kao što je sporazum o vojsci i neizravnim porezima. U roku od tri, četiri ili pet mjeseci, to je moj prijedlog i nadam se kako će biti podržan, trebamo formirati našu vojsku i izaći iz koncepta koji se zove Oružane snage, zabranimo Sudu i Tužiteljstvu da djeluje na prostoru RS-a i pravosuđe stavimo u ingerenciju parlamenta RS-a", rekao je Dodik.

Dodik je ponovio svoje tvrdnje kako Ustavni sud, kao ni Parlamentarna skupština BiH "nemaju nikakve nadležnosti nad šumama i da to nigdje ne piše u Daytonskom sporazumu".

U izjavi novinarima Dodik je zahvalio opoziciji što je "podržala da se održi izvanredna sjednica parlamenta Republike Srpske".

"Pokušat ćemo doći do usuglašenih stavova. Moji stavovi će biti radikalni. Tražit ću da se odbiju sve odluke koje je nametnuo visoki predstavnik, da se vratimo na izvorni Dayton i, ako to ne bude tako, u narednih šest mjeseci vratimo u Skupštinu i proglasimo nezavisnost", zaključio je Dodik.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok