Eric Nelson, veleposlanik SAD-a u Bosni i Hercegovini za N1 najavio je da će Amerika proširiti sankcije za BiH.

''Svi mogu doći na taj spisak. Nisam u poziciji iz razloga privatnosti , da govorim o brojevima ili imenima, ali jako je važno da govorimo o tome kako mi povećavamo naše procedure , jačamo naše procedure da bi obranili SAD od potencijalnih korumpiranih pojedinaca i da zaštitimo BiH i pomognemo u borbi protiv korupcije koja podriva njena nastojanja'', kazao je.

Kazao je kako ne žali imenovati bilo koga, zato što ne želi umanjiti ili minimizirati problem koji postoji.

''Ja volim razgovarati o problemu korupcije i izraziti ono što je predsjednik Joe Biden rekao u lipnju. Za SAD postaje jasno – korupcija predstavlja problem za našu nacionalnu sigurnost, podriva demokraciju, protiv naših je poslovnih interesa, podriva ljudska prava, slabi prosperitet i sigurnost, prijetnja je u našoj zemlji, prijetnja je u svakoj zemlji. I postojanje korupcije van SAD-a je prijetnja za SAD. Mi smo spremni da se suočimo s korupcijom. Jedno od sredstava koje imamo su sankcije. Građani moraju sankcionirati lidere, a to rade na izborima'', kazao je.

Kada, u kojem trenutku i tko će biti sankcioniran kazao je: ''Ja nisam u poziciji da unaprijed govorim o bilo kojim sankcijama koje će možda doći iz Washningtona, a mogu najaviti recimo danas, a sutra ćemo dati priopćenje za tisak, gdje ćemo objasniti da proširujemo sankcije ovdje u BiH, a to se odnosi na vize. Dakle, nećemo izdavati vize, poslovne ili turističke bilo kojim korumpiranim ljudima koji žele putovati ili investirati u SAD. Dakle, imamo te ovlasti prema našem zakonu o imigracijama i uvijek je tu bio taj zakon, ali sada smo gledali da informacije koje imamo o korupciji u BIH i korumpiranim pojedincima, da im se ne izdaju vize za SAD''.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok