Na sastanku ministra financija i trezora BiH Nikole Špirića sa izaslanstvom Međunarodnog monetarnog fonda /MMF/, koju predvodi šef Misije Ron van Roden, naglašeno je da je potrebno pojačati kontrole u naplati neizravnih poreza i povećati transparentnost u ovoj oblasti, kako se navodi i u preporukama tehničke misije MMF-a.

Špirić je naglasio da su u parlamentarnoj proceduri zakonske izmjene koje se odnose na indirektne poreze i javnu objavu poreskih dužnika, priopćeno je iz Ministarstva financija i trezora BiH.

Špirić, koji je i predsjedavajući Upravnog odbora Uprave za neizravno oporezivanje /UIO/, rekao je da će krajem mjeseca biti održana još jedna tematska sjednica ovog tijela posvećena realizaciji preporuka tehničke misije MMF-a, problemima u procesu povrata PDV-a i mjerama koje je poduzela UIO u učinkovitoj naplati neizravnih poreza.

On je naglasio da će proračun za 2014. godinu za institucije BiH, kao i posljednje dvije godine, biti praćen paketom mjera koje moraju osigurati smanjenje javne potrošnje i ograniče zapošljavanje u institucijama BiH.

Špirić je dodao da je Ministarstvo financija i trezora BiH ranije uputilo na usvajanje pravilnike kojima se smanjuju troškovi reprezentacije, mobilnih telefona, te nabavke i upotrebe službenih vozila.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com
comments powered by Disqus

Najnovije BiH