Beba je rođena živa, a umrla je od posljedica utapanja.

Ni nakon dva mjeseca potrage pripadnici MUP-a SBŽ-a ne uspijevaju otkriti tko je u Bugojnu bacio novorođenče u Vrbas. I pored sveobuhvatne potrage, apela za pomoć koji je policija uputila građanima kako bi došli do majke ubijene bebe, istraga nije odmaknula dalje od početka, piše Oslobodjenje.ba.

Podsjetimo, 5. rujna bugojanski ribolovac Salih Babić, pecajući na Vrbasu, naišao je na tijelo tek rođene djevojčice bez odjeće, u vodi, u blizini obale. Odmah je obavijestio policiju koja je izašla na lice mjesta u Ulicu rostovska i u suradnji s nadležnim tužiteljstvom su započeli uviđaj.

Fetah Hadžić, liječnik Hitne pomoći Bugojno, rekao je da je novorođenče nađeno skupa s posteljicom i pupčanom vrpcom. Naknadno je, obdukcijom tijela novorođenčeta, koje je pronađeno kod Vrbaskog mosta u Bugojnu, utvrđeno da je beba rođena živa, a da je umrla od posljedice utapanja.

Organi istrage odmah su ovo okvalificirali kao čedomorstvo. Kako je potvrđeno iz policije, pripadnici MUP-a Srednjobosanske županije danima su češljali teren u potrazi za bilo kakvom informacijom koja bi ih dovela do rješenja slučaja. Vođe sektora su išle od kuće do kuće i raspitivale se tko je majka ubijenog novorođenčeta, kontaktirane su sve susjedne policijske postaje te medicinske ustanove u Bugojnu i okolini, ali sve je ostalo bez rezultata.

S obzirom na to da je Bugojno malo mjesto i da je policija danima tražila majku novorođenčeta, istražitelji smatraju da bi do danas sigurno došli do nekog traga. Zato pretpostavljaju da osobe koje su bacile bebu u Vrbas nisu iz tog mjesta, a vjeruju da porođaj nije izvršen pod liječničkim nadzorom u Bugojnu i okolnim mjestima.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok