Prava drama odigrala se u noći sa petka na subotu, nakon što su nepoznati razbojnici upali u kuću jednog imućnog Sanjanina i vlasnika firme, saznaje portal „Avaza“.

Pljačkaši su tražili novac te su vezali i mučili vlasnika firme, kao i njegovu suprugu.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanske županije potvrđeno je portalu "Avaza" da su pljačkaši na vrata banuli oko 1:30 sati. Drama je okončana tek jutros oko devet sati. Drugim riječima, supružnici su bili izloženi neviđenom teroru oko sedam i po sati.

- U naselju Horozovići nepoznati počinitelji ili više njih došli su na kućna vrata porodice Horozović i izvršili su razbojništvo nad bračnim parom koji su svezali. Prema našim informacijama, to se dogodilo u jutros u 1:30 sati. Jutros u devet sati pronašao ih je svezane njihov radnik. Lice je zbog ozljeda prevezeno u Urgentni centar u Banjoj Luci, gdje je hospitaliziran. Otišla je uviđajna ekipa iz PS Sanski Most. U tijeku su uviđajne radnje - rekao je za portal "Avaza" Adnan Beganović, glasnogovornik MUP-a USŽ.

Neslužbeno se saznaje da je supruga bila u svjesnom stanju. Upravo je ona, prema saznanjima, uspjela dati ulazne podatke istražiteljima, koji tragaju za razbojnicima.

Prema informacijama Avaza, vlasnik je zadobio prelome ruku.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok