Ukoliko su ove poruke pokušaj jačanja nekakve pregovaračke pozicije - ističemo da ucjene nisu nešto što zajedništvo hrvatskog naroda može zastrašiti.

U posljednjih mjesec dana vremenskog okvira za postizanje konačnog političkog dogovora u rješavanju svih diskriminacija te svih neustavnih anomalija Izbornog zakona u cilju potvrđivanja europskih vrijednosti, gospodin Izetbegović pomiče (vlastite) granice u javnom i medijskom prostoru.

Uz elementarno nepoznavanje povijesti i mitomanske poruke, ratnohuškačko isticanje planova o kojima priča kao o nečemu sasvim normalnom, negiranja ratnih zločina i pokolja, on nastavlja promovirati našu Bosnu i Hercegovinu u svijetu kao "amanet i babovinu", kao SDA-ov begovat gdje će, ni manje ni više, on nekome nešto dati, poručeno je iz krovne institucije Hrvata u BiH.

>>> Izetbegović: Ako HDZ ne bude spreman na kompromis, onda neće dobiti ništa

To je valjda ta državna suverenost i dominacija kako ju promišlja unitaristička bošnjačka politika.

Ukoliko su ove poruke pokušaj jačanja nekakve pregovaračke pozicije - ističemo da ucjene nisu nešto što zajedništvo hrvatskog naroda može zastrašiti.

Ukoliko je ovo predizborni mitomanski skup - samo nastavite lažima obmanjivati vlastiti narod.

Gospodine Izetbegoviću, negiranje nečijeg identiteta je kulturocid.

Ovakve poruke u jednom višenacionalnom društvu produbljuju podjele i ovo društvo vode u dodatnu nestabilnost.

Pozivamo Vas da preuzmete odgovornost i prestane trovati svoj vlastiti narod.

To nije put prema bilo kakvom kompromisu. Bosna i Hercegovina nije privatni begovat bilo koga.

Legitimno predstavljanje konstitutivnih naroda se ne može nikome davati ili ne, to je ustavna obveza potvrđena u svim presudama Ustavnog suda BiH i Europskog suda za ljudska prava, priopćeno je iz Hrvatskog narodnog sabora BiH.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok