Vodstvo Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) u Mostaru pozvalo je sve djelatnike te zdravstvene ustanove da se cijepe budući je to do sada učinila tek njih trećina, dok se zbog rasta broja zaraženih ne isključuju nove restriktivne mjere poput uvođenja policijskog sata.

U priopćenju dostavljenom medijima iz SKB-a Mostar predstavnici bolnice su poduprli nedavno uvođenje mjere "cijepljen, testiran, prebolio" u entitetu Federacije BiH prigodom ulaska u državne institucije, što bi trebalo stupiti na snagu 20. prosinca.

Pritom su upozorili na iznimno nizak postotak broja cijepljenih.

"Iako svi zdravstveni djelatnici u svojem radu svakodnevno provode niz mjera sprječavanja infekcija unutar bolničkog sustava, činjenica je kako smo nezadovoljni relativno niskom procijepljenošću djelatnika SKB Mostar, koja je oko 35 posto", naveli su predstavnici SKB-a Mostar.

Pozvali su sve djelatnike ove zdravstvene ustanove, ali i građane, da se cijepe protiv virusa SARS-CoV-2 istaknuvši da je "to jedini izlaz iz ove pandemije".

"Pored odgovornosti prema sebi i svojim bližnjima, medicinski djelatnici odgovorni su i prema pacijentima, misleći u prvom redu na njihovo zdravlje, ali i sigurnost", ističe se u priopćenju.

Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Županije zapadnohercegovačke Andrea Jurić, koja je i epidemiologinja, izjavila je kako uvođenje policijskog sata po njenom mišljenju predstavlja jednu od najučinkovitijih mjera za sprječavanje širenja epidemije.

“Rezultat koji se zaista pokazao vrlo učinkovitim je bilo uvođenje policijskog sata – nakon takve mjere vidjeli smo da je pritisak na bolnice značajno pao. Moje mišljenje je da se policijski sat pokazao kao učinkovita mjera i ja bih ostala pri tome”, istaknula je dr. Jurić.

Pozvala je građane na cijepljenje tvrdeći da je cilj postići razinu od 80 posto procijepljenosti koja bi štitila od velikog širenja koronavirusa.

"Očekuje nas i izazovna naredna godina, sigurno je da neće završiti s ovim četvrtim valom u kojem se trenutno nalazimo. Očekujem nove valove", rekla je ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Županije zapadnohercegovačke. (Hina)

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok