• Short title article: Limuzina, SUV, ...

Tajništvo novog saziva Predsjedništva BiH u kojem sjede Željka Cvijanović, Denis Bećirović i Željko Komšić raspisali su prve tendere za nabavku limuzina ukupne vrijednosti 572.365 KM.

Raspisani su natječaji za nabavku vozila kategorije M1 za potrebe Predsjedništva BiH vrijednosti 318.357 KM s PDV-om, zatim nabavku ''putničkog motornog vozila-višenamjenska limuzina za potrebe Predsjedništva BiH'' po cijeni od 89.037 KM s PDV-om, te motornog vozila SUV za potrebe Predsjedništva Bosne i Hercegovine, čija je vrijednost 164.970 KM s PDV-om, piše Akta.ba.

Proizvedena 2023., panoramski krov, TV prijem

U tenderskoj dokumentaciji opisane su i karakteristike traženih automobila. Najskuplja je AA limuzina s turbo benzinskim motorom minimalne snage 338 kW. Boja vozila mora biti crna metalik i da je proizvodne 2023. godine. Limuzina mora imati zavjese za zaštitu od sunca na zadnjim bočnim staklima, panoramski stakleni krovni otvor, digitalni radio i TV prijem, ugrađen frižider/hladnjak za piće, ugrađen projektor na prednjoj šajbi, multi funkcionalni kožni upravljač s funkcijom izmjene brzina...

Podsjetimo, mediji su krajem prošle godine pisali o nabavkama dvije limuzine koje su ukupno koštale 134.700 KM. Natječaji su bili raspisani u mandatu Predsjedništva BiH u sastavu Milorad Dodik, Šefik Džaferović, Željko Komšić, zbog čega se odmah oglasio novoizabrani Denis Bećirović i poručio da je spočitavanje nabavki novih vozila novom sazivu Predsjedništva BiH, a samim tim i njemu osobno, bezočna manipulacija i laž.

U međuvremenu su, nakon donošenja prvih državničkih odluka Predsjedništva BiH, na red ipak došle i nove limuzine.

Osim nabavke novih, spomenimo i to da Tajništvo Predsjedništva BiH prodaje tri stara neispravna vozila putem postupka licitacije sustavom zatvorenih ponuda.

Tri stara neispravna vozila

Na prodaju su vozila BMW X5 2008 godište po cijeni 12.280 KM, Citroen C6 2012 za 3.977 KM, te Škoda Octavia 2008 za 2.460 KM.

Vozilo BMW X5 svi zainteresirani ponuđači mogu pogledati na parking prostoru ispred Administrativnog centra Vlade Republike Srpske u Istočnom Sarajevu dana 02.06.2023. godine, u periodu od 12:00 do 14:00 sati, dok se druga dva vozila, također danas, mogu pogledati u krugu Auto servisa AC QUATTRO.

Prodaja motornih vozila se vrši po principu ''viđeno-kupljeno'' bez naknadnih prigovora i reklamacija koje se odnose na stanje vozila.

Pravo sudjelovanja u postupku licitacije putem zatvorenih ponuda imaju sva pravni i fizičke osobe, a koja polože kauciju, osim uposlenika Predsjedništva Bosne i Hercegovine i članova njihovih obitelji, kao i poslovni subjekti u njihovom isključivom ili djelomičnom vlasništvu ili njihovih srodnika.

Krajnji rok za dostavljanje ponuda je 12.06.2023. godine.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok