• Short title article: Nakon odluke Schmidta

Predsjednik RS-a Milorad Dodik najavio je da bi do kraja godine mogao organizirati referendum o pitanju statusa Republike Srpske.

U obraćanju na Kozari kazao je da bi uskoro Narodna skupština RS-a mogla izglasati zabranu djelovanja SIPA-e i Tužiteljstva BiH na prostoru ovog entiteta.

"Onog trenutka, a ja sam vrlo lukav, kada potpišem ukaz oni će to tretirati kao kršenje odluka Visokog predstavnika i onda će mene procesuirati u Sudu i Tužiteljstvu. Ali mi ćemo u idućem razdoblju razmotriti odluke o zabrani djelovanja SIPA-e i Tužiteljstva", rekao je.

Zatim je kazao kako bi do kraja godine mogao raspisati referendum o statusu RS-a, prenosi Klix.

"O tome kako ići dalje. Republika Srpska neće trpiti protektorat i veleposlanike Amerike i Velike Britanije i neizabranog građanina Schmidta i političko Sarajevo", poručio je.

Rekao je kako RS ne planira nikakvu secesiju ni ratni sukob. Poručio je da RS neće primjenjivati posljednje odluke visokog predstavnika Christiana Schmidta te najavio tužbu protiv njega. Smatra da Schmidtove odluke predstavljaju "sinhronizirani napad na RS, Srbiju, Aleksandra Vučića i njega".

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok